Maklumat

Flat mini putih dan tidak konvensional

Flat mini putih dan tidak konvensional

Anders Bergstedt

Pembaca yang dihormati:

Sebelum memasuki bata dan batu bangunan, memanjat tangga kayu dan menyeberang pintu flat mini ini terletak berjalan kaki singkat dari kubu Skron Kronan, salah satu tempat pelancongan paling banyak di Gothenburg, Kami mengesyorkan meninggalkan semua konvensyen di perumahan, kerana habitat yang kami lawati hari ini tidak seperti yang lain. Ia bukan kerana, dengan mengekalkan keindahan masa lalu, ia mempunyai semua keselesaan masa kini. Kerana walaupun ia tidak mempunyai banyak meter persegi (44 lebih tepat), ia tidak kecil dan ruang simpanan tidak kurang. Oleh kerana dua biliknya boleh menampung pelbagai aktiviti.

Bangunan itu dibina oleh arkitek Hans Hedlund pada tahun 1899 untuk menampung keluarga pekerja kereta api. Selama beberapa dekad, penduduknya telah membuat pembaharuan untuk menyesuaikan diri dengan rumah mereka untuk perkembangan baru, tetapi tanpa membuat perubahan besar kepada fisiognomi mereka, yang memperolehnya bangunan bersejarah pada tahun 2005, dengan perlindungan undang-undang.

Apabila memasuki pangsapuri ini (tersedia untuk membeli atau menyewa melalui agensi Alvhem) kita dapati sebuah dewan dengan almari pakaian terbina dalam dan, di hadapan, bilik mandi penuh. Di sebelah kanan kami menerima sebuah bilik dengan tingkap besar dan acuan asli di siling yang telah disediakan untuk digunakan sebagai ruang tamu pada waktu siang dan sebagai bilik tidur pada waktu malam, dengan sudut kerja dan sudut bacaan. Selepas meninggalkan, kami melihat dapur di seberang rumah dengan meja besar dengan bangku bersedia untuk membuat pertemuan rakan-rakan atau keluarga. Pintu putih bilik ini menyembunyikan peralatan dan pantri besar dengan banyak kapasiti penyimpanan. TSegala-galanya di rumah ini telah difikirkan milimeter untuk mengoptimumkan ruang dan mencipta bilik pelbagai fungsi yang menyesuaikan diri dengan hari ke hari dan kepada keperluan pemiliknya.

www.alvhem.com
Styling: Pernilla Algede / House of Beatniks
Foto: Anders Bergstedt

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Pas, ia dibuka Anders Bergstedt

Kami melawat pangsapuri seluas 44 meter persegi di sebuah bangunan yang dibina pada tahun 1899 di Gothenburg.

Hari dan malam

Bilik ini telah dihiasi untuk melaksanakan fungsi ruang tamu dan bilik tidur.

Banyak gaya

Butir-butir kecil, seperti cermin bulat besar atau kertas dinding, berjaya membuat ruang elegan tanpa mengecasnya.

Mempunyai semuanya jelas

Kayu cahaya di lantai dapat memberikan kehangatan dan pencahayaan ke ruang angkasa.

Perlu diingat masa lalu

Unsur asal 1899, seperti cetakan dan medali bumbung, telah dipelihara.

Pergi ke cahaya

Pangsapuri ini mempunyai dua tingkap besar yang menghadap ke jalan.

Di udara

Perabot putih dan gaya minimalis digantung di bilik tidur-ruang tamu.

Lakukan banyak dengan sedikit

Walaupun terdapat beberapa butiran hiasan, gayanya telah berjaya memberikan kehadiran mereka di alam sekitar.

Kerja dan kesenangan

Di sisi lain bilik, dua sudut: satu untuk membaca dan satu untuk belajar.

Daripada buku

Kerusi berlengan yang selesa dan lampu lantai telah berjaya mewujudkan sudut bacaan yang sempurna.

Plaid

Kertas hias dinding adalah model Sandberg klasik.

Tempat kerja

Sudut kerja dengan sistem rak yang berfungsi sebagai meja dan bangku tinggi dalam gaya perindustrian.

Pengetahuan berlaku

Dengan rak masalah penyimpanan biasa ruang kerja diselesaikan dan permukaan kajian disediakan.

Pandangan hadapan

Dari bilik tidur-bilik tidur, pemandangan dewan (pertama) dan ruang makan dapur (di latar belakang).

Ruang serba guna

Dengan memperuntukkan setiap bilik untuk kegunaan lebih daripada satu, mereka telah berjaya melipatgandakan kemungkinan apartmen kecil ini.

Kemasukan

Di dalam pengedar kita dapati pintu bilik mandi dan ruang penyimpanan.

Untuk menutup

Walaupun terdapat almari yang sangat besar, rak kot telah diletakkan untuk meninggalkan kot.

Kapasiti yang besar

Pintu masuk, dengan banyak ruang penyimpanan.

Tinggal kosong

Putih berjaya menyatukan semua ruang dan memberikan kilauan.

Dapur

Di sisi lain lantai, dapur dengan a pejabat Sebahagian besar ia berfungsi sebagai ruang makan dan tempat untuk bertemu.

Baik untuk semua lampu

Untuk mempunyai lampu sokongan semasa bekerja di meja, dua papan lapis laras telah diletakkan di dinding.

Seterusnya ...

Jubin bawah tanah putih kelihatannya tidak pernah keluar dari gaya. Dapur ini adalah bukti itu.

Dapur lengkap

Dapur disusun dalam bentuk L dan dilengkapi sepenuhnya.

Butiran

Setiap butiran telah diurus supaya ia berada dalam gaya asal bangunan. Malah suis bakelite hitam.

Antara dapur

Perincian kawasan memasak dan meja marmar putih.

Apa yang dia ada, dia tetap

Di sebelah kawasan countertop, almari putih lama.

Tempat pertemuan

Kehidupan rumah ada di dapur. Dan dengan ruang makan seperti ini, lebih banyak lagi.

Serangan bank

Sebagai tempat duduk, sebuah bangku kayu besar dengan bantal yang memastikan bahawa puncak meja akan diperpanjang.

Seni minimum

Menghias ruang pejabat dapur, dua gambar hitam dan putih.

Makan dengan pemandangan

Bilik dapur-ruang makan mempunyai tingkap besar dengan bingkai yang melengkung.

Tersembunyi

Pintu dapur putih menyimpan rahsia di belakang mereka.

Selamat

Sebagai pantri ini dengan tingkap besar.

Paneled

Setelah pintu putih, kami mendapati peti sejuk.

Putih putih

Perincian pintu dan panel dapur. Semua kosong.

Bilik mandi

Kami mendapati bilik mandi penuh pengedar masuk.

Bilik mandi kecil

Dulang mandi telah dibekalkan untuk mengoptimumkan ruang.

Di luar kehidupan

Bangunan ini mempunyai beberapa kawasan luaran untuk kegunaan komuniti.

Fasad murni

Bangunan bata dan batu bangunan arkitek Hans Hedlund yang dibina pada tahun 1899 untuk menempatkan rumah untuk keluarga pekerja kereta api.

Mempunyai tumbuhan yang baik

Pelan lantai sebanyak 44 meter persegi.


Video: Spray Gun Murah Kualitas Bagus Yang tidak Banyak Orang Ketahui (Januari 2022).