Maklumat

Sebuah garaj ditukar menjadi loteng semasa dan Nordic

Sebuah garaj ditukar menjadi loteng semasa dan Nordic

Melihat hari ini loteng terletak di bangunan awal abad ke-20 Barcelona, Sukar untuk mempercayai bahawa selama bertahun-tahun dindingnya hanya menampung kereta, bahagian model dan mengatasi. Kajian yang telah mencapai kejayaan semula ini telah menjadi SIRËE, dengan pereka interior Desirée García Paredes di kepala projek itu, yang mengakui bahawa apabila dia ditawarkan kemungkinan mengubah garaj lama ini, dia tidak teragak-agak seketika: "ruang itu sempurna untuk mengalu-alukan pemilik dinamik, muda dan moden. " Tetapi, walaupun keadaan habitat ini tidak serasi dengan kehidupan, intipati industrinya mempunyai banyak daya tarikan dan salah satu tujuan utama adalah untuk memeliharanya.

Tempat itu mempunyai lantai tiga segi tiga yang unik yang studio diselesaikan dengan meletakkan dua bilik di sudut: satu, bilik mandi dan, di satu lagi, bilik persalinan. Selebihnya ruang terbuka diedarkan terima kasih kepada modul kayu yang juga berjaya melipatgandakan meter persegi. Di dalam adalah pintu masuk dengan almari untuk menyimpan kot. Sebaliknya, dapur, yang mengekalkan salah satu dinding bata yang terdedah dan meja kerja lama yang ditemui di garaj. Apabila berpaling, kita melihat tangga yang mengandungi di bawahnya sebuah rak buku dan yang membawa kepada bahagian atas di mana bilik tidur itu.

Untuk mengekalkan keindahan masa lalu, bahan-bahan yang telah digunakan semasa pembaharuan "telah dipilih supaya mana-mana daripada mereka boleh digunakan pada masa bangunan itu dibina," Desirée menjelaskan. Antaranya, jubin hidraulik, yang mentakrifkan kawasan dapur sebagai hiasan permaidani; Macael marmar atau kayu dilucutkan. Untuk menyatukan ruang, semua dinding dan siling dicat putih. Bahagian sentimental disediakan oleh kepingan hiasan dari keluarga pemilik yang telah digabungkan dengan banyak tumbuhan untuk mendapatkan taman-taman yang mengelilingi rumah itu.

www.siree.es

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Pengetahuan berlaku

Tangga menuju ke tingkat atas modul, di mana bilik tidur terletak, telah digunakan untuk meletakkan rak buku menghadap ruang tamu.

Kenangan keluarga

Sebahagian besar hiasan datang dari keluarga pemilik, jadi di setiap sudut kita dapat melihat sentuhan sentuhan untuknya.

Ia mempunyai kayu

Modul kayu ini direka oleh studio DIRËE untuk mengedarkan ruang. Di bawahnya kita dapat melihat pintu masuk dengan almari di dalamnya.

Sertai dan menaklukkan

Dinding dan siling dicat putih untuk menyatukan seluruh ruang.

Masa lalu gelap

Loteng 60m2 ini selama beberapa dekad garaj. Hari ini adalah rumah terbuka, moden dan sangat selesa.

Kemasukan

Apabila memasuki, kita melihat, di sebelah kanan, sebuah almari untuk menggantung kot dan menyimpan kasut dan, di hadapan, dapur.

Reconversion

Pulau dapur adalah meja kerja yang berada di garasi lama dan dipulihkan, menjernihkan kayu untuk memberikan pemandangan lama.

Ruang Delimit

Di dapur, karpet ubin hidraulik membatasi ruang sambil mengekalkan konsepnya terbuka.

Dari era lain

Bahan yang boleh digunakan dalam pembinaan bangunan asal telah digunakan untuk mengekalkan dialog dengannya, seperti marmar Macael untuk dapur meja.

Bata dilihat

Sebuah tembok dengan batu bata yang asal telah ditinggalkan. Di bawahnya adalah bilik persalinan, dengan dinding separuh ketinggian supaya tidak kehilangan keluasan ruang.

Zon selesa

Pemandangan ruang yang dikongsi oleh ruang tamu dan ruang makan.

Bilik makan

Ruang makan di sebelah dinding untuk menampung ruang kurang.

Manfaatkan ketinggian

Salah satu dari beberapa dinding lantai adalah bilik mandi, yang ditinggalkan pada ketinggian sederhana supaya tidak kehilangan rasa lapang. Di dalam bilik ini, sebuah loteng yang berfungsi untuk menyimpan.

Bilik mandi

Untuk menjadikan ruang ini, agak kecil, kelihatan lebih besar, jubin kosong pecah format kecil digunakan.

Bilik mandi

Mereka juga meletakkan sentuhan tembaga untuk mewujudkan suasana yang lebih berhati-hati dan keperibadian.

Bilik mandi

Di lantai, jubin hidraulik dalam nada biru dan, di dinding, sebagai tambahan kepada jubin putih, cat putih yang boleh dibasuh berdasarkan emulsi vinil digunakan.

Bilik mandi

Bilik mandi terletak di salah satu petak pelan lantai segi tiga untuk memanfaatkannya.

Sebelum ini

Selama bertahun-tahun, ini kini menjadi tuan rumah kereta, bahagian model dan menangani.

Sebelum ini

Walaupun seolah-olah mustahil untuk menjadikan garaj ini menjadi pereka dalaman yang rata, Desirée García Paredes melihat bahawa "ruang itu sesuai untuk menampung pemilik dinamik, muda dan moden."

Sebelum ini

Jadual lama imej ini adalah yang dipulihkan untuk menggunakannya sebagai sebuah pulau di dapur.

Sebelum ini

Ketinggian siling adalah salah satu tarikan utama garaj lama ini.

Sebelum ini

Ini bilik mandi sebelum pembaharuan


Video: Bengkel kustom di belakang tong sampah! - VW Trash Garage. VLOG (Januari 2022).