Komen

Pangsapuri abad ke-lama diubahsuai dengan kasih sayang dan rasa hormat

Pangsapuri abad ke-lama diubahsuai dengan kasih sayang dan rasa hormat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Franyerga

Di Trafalgar Street, sempadan yang membahagikan Eixample dan Ciutat Vella dari Barcelona, ​​kami dapati sebuah bangunan yang sangat pelik, direka dan dibina oleh Joan Torras, rujukan dalam seni bina dan kejuruteraan Sepanyol yang mempunyai sebagai arkitek pelajar seperti Antoni Gaudí, Elías Rogent atau Augusto Font Carreras. Properti ini, yang dibina pada tahun 1900, dan dengan lantai panjang yang diliputi oleh sebuah halaman yang memberikannya suatu bentuk petikan, "adalah sebahagian daripada salah satu blok yang dibina di atas tanah yang diperoleh dari bandar pada masa merobohkan dinding dan Oleh itu, pengelompokan bangunan tidak bertindak balas kepada ciri-ciri biasa, baik dari persekitaran yang lama maupun moden, mempunyai keperibadian sendiri, peraturannya sendiri, "jelas Nicolás Markuerkiaga dari kajian ZAGA, yang bertanggung jawab untuk mereformasi rumah-rumah di tingkat bawah yang pada masa lalu dikaitkan dengan premis komersial yang telah digunakan sebagai kedai runcit dan kini rumah baru Kami bistrot.

74 meter persegi lantai, yang promoternya adalah FHAUS, kini mereka dibahagikan kepada pintu masuk dengan bilik mandi yang berhati-hati, ruang tamu dengan ruang makan dan dapur bersepadu dan bilik tidur dengan bilik persalinan dan bilik mandi en suite yang dipisahkan oleh pintu kaca yang membolehkan laluan cahaya semula jadi ke bilik. Walaupun pengubahsuaian telah menyesuaikan loji itu kepada keperluan kehidupan semasa, mencipta rumah yang lebih cair dan berfungsi, para arkitek ingin memberi penghormatan kepada sejarah centenialnya, menyelamatkan beberapa fresko dari pembinaan asal dinding dewan atau memulihkan pintu kayu yang ada. Untuk memberikan dinamisme kepada alam sekitar tanpa meninggalkan ketenangan, mereka telah mencipta permaidani dengan jubin hidraulik dan parket yang diatur dalam lonjakan dan dinding ditutupi oleh cetakan yang berfungsi sebagai hubungan visual antara lukisan dinding dan dinding putih tulen yang lain.

Studio HS Hiasan ini mengurus hiasan, yang mana mereka mahu "memberikan dengan cara yang elegan, tetapi bijak dan meningkatkan kebajikan seni bina rumah", dengan mengambil kira "untuk mewujudkan persekitaran yang canggih untuk penyewa yang menuntut yang menghargai estetika selain kesejahteraan, "jelas mereka. Bahan-bahan yang digunakan di ruang utama (seperti pintu marmar, kayu atau besi) adalah berkualiti tinggi dan mencipta asas neutral tetapi mewah yang telah dipertingkatkan dengan perabot dengan sentuhan emas dan pelapis balut, memberikan warna dengan aksesori hiasan Bilik tidur telah memilih untuk estetik yang lebih maskulin dan sihat, dengan kerusi kulit, meja besi dan marmar di sisi katil dan tempat tidur dengan nada yang lembut. Hasilnya adalah rumah yang mewah kerana ia tenang.

www.fhaus.co
www.zagaarquitectura.com
www.hsdecor.com
Foto: Joanna Noguera

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Kehidupan baru

Sebuah flat yang ditempatkan di tingkat bawah bangunan yang dibina pada tahun 1900 telah dilahirkan semula oleh kerja dan rahmat studio ZAGA dan HS Hiasan.

Kelas seni bina

Bangunan itu direka dan dibina oleh Joan Torras, sebuah institusi dalam Seni Bina Sepanyol yang merupakan seorang profesor, antara lain, Antoni Gaudí.

Lulus

Bangunan ini mempunyai beberapa keunikan, seperti jalan keluar ke jalan melalui dua fasadnya dan mempunyai halaman batin yang meninggalkan ruang tengah bebas, yang memberikannya penampilan yang pas.

Berpecah untuk ditewaskan

Rumah itu sebelum ini merupakan lampiran premis komersial. kini ia telah dipisahkan dan restoran We Bistrot telah dipasang di premis itu.

Kapasiti yang besar

Di pintu masuk sebuah almari terbina dalam telah dipasang untuk meletakkan mantel, menjadikan sebahagian besar ruang.

Bilik mandi yang sopan

Di pintu masuk, di sebelah kiri, kami mendapati bilik mandi yang baik.

Refleks setia

Cermin merangkumi dinding secara visual mengembangkan ruang.

Buka pintu

Lihat pintu masuk dengan akses ke bilik mandi dan ruang tamu.

Kenangan masa lalu

Pintu kayu asal telah dipulihkan.

Buka berfikir

Beberapa bilik tidur digabungkan untuk mewujudkan ruang ruang tamu, ruang makan dan bilik mandi.

Lounge

Meja kopi Santiago Pons dan kafe Tapi Disseny.

Zon selesa

Kerusi abu-abu adalah dari Gajisa dan lampu-lampu dari Aromas del Campo.

Tunjukkan wajah sebenar

Lukisan-lukisan asal rumah itu telah pulih dan ditinggalkan. Permaidani adalah tahan noda KP.

Logam ringan

Perabot pembantu Hanbel.

Pandangan hadapan

Ruang makan dan dapur dilihat dari ruang tamu.

Marmar putih

Meja bilik makan dibentangkan sebagai lanjutan dari pulau dapur.

Tahun emas

Kerusi bilik makan adalah dari Gajisa

Satu set meja

Hiasan lantai, yang bertanggungjawab terhadap HS Hiasan, bertujuan untuk berdialog dan menekankan seni bina asal.

Dapur minimalis

Kabinet tanpa pemegang dan lancar disatukan dengan sempurna.

Akses bilik tidur

Pintu bilik tidur juga telah pulih dari tingkat asal.

Baik dikelilingi

Meja dan lampu meja sebelahnya adalah dari Thai Natura.

Langkah cahaya

Tingkap di atas pintu membolehkan cahaya semula jadi masuk dari ruang tamu.

Lelaki singular

Dekorasi bilik tidur lebih tenang dan maskulin dalam kedua-dua warna dan bahan.

Antara cottons

Tempat tidur dari Zara Home dan Gancedo.

Sentuhan suku

Bilik tidur selepas memasang topi Juju di kepala katil.

Well mengambil kesempatan daripada

Dinding telah digunakan untuk memasang almari terbina dalam.

Permaidani kayu

Parket herringbone berfungsi untuk membatasi kawasan tempat tidur.

Cahaya dan tindakan

Oleh kerana bilik tidur tidak mempunyai tingkap, pintu bilik persalinan dan bilik mandi adalah kaca, yang membolehkan cahaya semula jadi masuk.

Bilik persalinan

Pemandangan bilik berpakaian.

Custom

Ruang yang tersedia untuk bilik persalinan telah dimaksimumkan.

Semua teratur Kerja dan kesenangan

Ruang kerja / meja persalinan telah dibuat di bawah tingkap.

Gandum penuh

Kerusi kulit oleh Santiago Pons.

Multiply

Satu di dalam kabinet mencerminkan cahaya dan visual mengembang ruang

Akses ke bilik mandi

Pintu bilik mandi diperbuat daripada kaca putih untuk membiarkan cahaya menyala pada masa yang sama bahawa privasi diberikan.

Hitam dan putih

Dalam hitam dan putih

Kabinet yang digantung

Ia membawa cahaya kepada keseluruhannya.

Mandian yang santai

Tab mandi dengan garis lurus telah dipasang.

Di tapak

Rak kerja berfungsi sebagai sokongan di sebelah tab mandi.

Mandi cepat

Bilik mandi mempunyai, selain tab mandi, pancuran mandian.

Akses pancuran mandian


Video: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Book Chair Clock Episodes (Mungkin 2022).