Lain-lain

Sebuah apartmen yang telah diubahsuai dengan pencahayaan tambahan

Sebuah apartmen yang telah diubahsuai dengan pencahayaan tambahan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ini 65 m2 rata, terletak di bangunan 1865 dari kejiranan pusat dan tradisional Madrid, peringkat baru bermula selepas pembaharuan arkitek dan pereka dalaman Eduardo Herrero Borrell, di kepala seni bina, rekabentuk dan studio pemulihan Herrero Architect & Partners. Keadaan asalnya hampir hancur, dengan pengedaran yang sangat tersebar, beberapa bilik dalaman, siling kubah, lantai dan dinding yang miring, selain struktur yang sangat rosak akibat kelembapan dan tindakan anai-anai.

Semasa kerja-kerja struktur, rasuk dan tiang telah dibaiki mereka telah diperkukuh, jubin dinding dan siling telah diletakkan untuk meningkatkan penebat haba dan akustik mereka, dan pemasangan elektrik, paip dan gas telah diubahsuai sepenuhnya. Juga pengedarannya mengambil giliran total; Sekarang ia berfungsi dan moden, sama seperti pemiliknya mahu. Hari ini, di muka utama terdapat ruang tamu dan bilik tidur utama, dan pedalaman: dapur, bilik tidur dan bilik mandi kedua.

Pencapaian terbesar: rumah itu kelihatan lebih besar, tidak ada tempat tinggal gelap dan semua menerima cahaya semula jadi dengan penyelesaiannya ad hoc studio seni bina. Adapun hiasan, yang campuran potongan lama dan moden. Orang-orang yang diwarisi, seperti meja ruang tamu atau lampu ruang makan gangsa Belanda, berkongsi keunggulan dengan perabot gaya-gaya lain. Sofa klasik chester, dalam kulit putih, adalah titik balik ke sofa lain yang lebih baru, kerangka rehat oren, dan kedua-duanya harmoni dengan meja dan kerusi warna yang berbeza dari ruang makan. Di sebelahnya, butiran dengan banyak bunga deco, seperti lampu lantai gelap, dua pasu putih matt, karpet bergelombang dan geometri ... Untuk menonjol sebagai benang biasa antara persekitaran: dinding putih dan lantai kayu ipe, yang dipasang pada battens.

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Dengan dua persekitaran

Pengedaran ruang tamu, dengan sofa yang menghadap, membolehkan anda mendapatkan ruang di belakang salah satu daripada mereka: kawasan pejabat, dengan meja vintaj dan perpustakaan kerja, yang menikmati cahaya semulajadi yang banyak.

Sofa Rive Droite, dari firma Ligne Roset. Vas putih: dari BoConcept dan A Loja do Gato Preto.

Kosong

Cermin, penutup radiator, dan langsir putih bercampur dengan dinding untuk menawarkan permukaan hampir bersih di sebelah sofa, dalam oren yang bersemangat. Dengan kontras warna ini, upholsteri memperoleh kelegaan maksimum.

Cermin, yang direka oleh Philippe Starck untuk firma Kartell. Pasu, dari A Loja do Gato Preto.

Sebuah klasik keluarga

Meja vintaj, dari tiga puluhan dan dalam keadaan sempurna, menonjol di ruang tamu untuk keanggunannya, tetapi juga untuk lokasi asalnya di tengah-tengah bilik.

Di atas meja, vas kelabu berbentuk seperti paip, dari A Loja do Gato Preto.

Dengan watak

Sofa itu chester, kain kulit putih, saham yang terkenal dalam bidang ini dengan lukisan besar dan kesan visual. Di sebelahnya, campurkan gaya: kemodenan lampu hitam bersuara dan bil retro stereo.

Sofa Rajadari Natuzzi Kusyen dan permaidani, dari BoConcept. Lampu: berdiri Jazz, Vibia, dan di siling, Glo-Ball, Flos. Di sebelah kiri sofa, di dinding, karya Pilar Capulino.

Untuk pencinta muzik yang yakin

Sudut di mana mendengar muzik sangat penting. Dalam perabot ini vintaj, penguat injap Philharmonyyang direka oleh Ricardo Hernández, Ars Sonum, dan pemain CD 288, dari Copland.

Potongan dengan kesan visual

Persekitaran kelas ini adalah pelajaran dalam gaya. Setiap elemen mempunyai kaitan dan minat, tetapi set itu seimbang dengan keharmonian antara warna hitam, putih dan kelabu.

Pengagihan fungsian

Sebelum mengubahsuai rumah, ruang yang menduduki dapur hari ini tidak mempunyai tingkap. Tetapi dengan perobohan partisi dan pembukaan sia-sia besar, kini ia mengambil kesempatan dari kecerahan ruang tamu.

Tiang dan balok yang asal, yang muncul semasa kerja dan diperkuat, memberikan suasana udara desa dan membatasinya secara visual.

Butiran

Jadual, Habitat. Kursi dan permaidani, dari BoConcept. Pembaharuan, oleh arkitek dan pereka dalaman Eduardo Herrero Borrell.

Intipati Vintage

Di dapur pesona masa lain dicipta semula dengan jubin bumbung, granit dan alat estetik vintaj.

Peralatan Siri Kolonialdari Smeg. Pakaian tiruan, dari A Loja do Gato Preto. Permaidani, oleh Ikea,

Kecerahan tambahan

Bingkai tembus membuat bahagian depan almari pakaian terbina dalam elemen hiasan dengan minat visual yang lebih besar. Di samping itu, terletak di dinding di seberang tingkap bilik tidur, ia menjadi permukaan yang mengalikan cahaya semula jadi.

Sekiranya mereka sentiasa tergelincir?

Jenis pembukaan ini biasanya dipilih dalam bilik tidur dengan ruang berkurang, di mana katilnya terletak dekat dengan almari. Tetapi, jika pintu adalah daun sempit, pembukaan flip juga merupakan pilihan. Kusyen dan selimut merah jambu, dari BoConcept.

Bilik langkah

Platform ipe adalah bahan utama dalam pembaharuan untuk memberi perpaduan kepada projek itu. Imej ini menunjukkan salah satu tiang ruang makan dan laluan ke bilik mandi.

Di sebelah kanan, walaupun tidak dilihat dalam imej ini, adalah bilik tidur kedua, yang tidak mempunyai tetingkap, dan kini ruang terbuka ke dewan; Ini mengambil kesempatan daripada cahaya semulajadi yang memasuki tingkap patio.

Bilik mandi dengan nuansa

Mereka yang ditambahkan oleh dinding ubin abu-abu, latar belakang yang melembutkan kemasan gelap kabinet sink dan membawa cahaya ke ruang. Aksesori bilik mandi, dari A Loja do Gato Preto.

Dengan loteng

Ketinggian siling di bilik tidur kedua adalah lebih tinggi daripada seluruh rumah; ruang tambahan yang berharga, yang pembaharuan itu menjadi sebuah kedai buku dengan sebuah catwalk.

Kusyen dan permaidani adalah dari A Loja do Gato Preto.

Kejayaan

Buat almari terbina dalam di bawah tangga yang menuju ke loteng.

Siling tinggi, ruang tamu.

Ketinggian mungkin tidak mencukupi untuk memenangi bilik, tetapi pilihan lain seperti kawasan penyimpanan tambahan boleh dipelajari. Di rumah ini, sebuah kedai buku dengan laluan pejalan kaki telah dibuat.

Membaharui dengan baik

- Penyelesaian cahaya semulajadi untuk sampai ke pedalaman rumah, dengan lantai panjang dan tanpa tingkap, adalah perobohan partition di mana ruang makan kini terletak dan pembukaan pembukaan besar di dinding dapur.

Dengan cara ini, kedua-dua persekitaran mendapat kecerahan dan amplitud visual tambahan. Hari ini teluk dengan granit countertop juga merupakan pasport berguna yang menjimatkan jalan antara dapur dan ruang makan.

- Satu lagi sumber yang sempurna untuk mendapatkan kecerahan: cermin yang dipasang di dinding bilik makan, terletak pada ketinggian yang ideal untuk mudah menyebarkan cahaya semula jadi.


Video: 10 IMPRESSIVE CAMPERS. Custom and Conversions Caravans (Mungkin 2022).


Komen:

  1. Filippo

    Saya sangat yakin bahawa anda salah. Masa akan menentukan.

  2. Kannon

    Between us speaking, I would address for the help to a moderator.

  3. Kazilkis

    Pada pendapat saya, anda membuat kesilapan. Saya boleh buktikan. Email saya di PM, kita akan bincang.

  4. Cleveland

    Apa nasib!

  5. Bradaigh

    I apologize for interrupting you.



Tulis mesej