Maklumat

Rumah keluarga yang telah diubah suai

Rumah keluarga yang telah diubah suai

Apabila apartmen ini dibina, kembali pada pertengahan 50-an abad yang lalu, kehidupannya sangat berbeza dari apa yang berlaku pada hari ini. Pengedarannya, sangat berpecah-belah dan tidak berantakan, memenuhi fungsi untuk mendapatkan bilik maksimum maksimum dalam 76 meter persegi yang ada. Tetapi hari ini tidak perlu mempunyai begitu banyak bilik tunggal. Atas sebab ini, pasangan yang mewarisi apartmen ini di mana datuk nenek mereka tinggal, memutuskan untuk pergi ke studio Manuel García untuk mengubahnya sepenuhnya dan menyesuaikannya dengan irama mereka dan anak muda mereka.

Pereka dalaman memutuskan untuk memotong demi dan memecahkan partition untuk membuka ruang. Mereka menarik tiga zon: satu hari, dengan ruang tamu dan satu kajian kecil yang boleh diasingkan melalui pintu kaca; satu pada waktu malam, dengan bilik tidur; dan satu pertiga daripada perkhidmatan, dengan koridor, dapur dan bilik mandi, disertakan dalam cermin cermin yang berfungsi sebagai sumber untuk mengembangkan secara visual batas ruang dan mencerminkan dan membiak cahaya.

Dalam reka bentuk dalaman, nada neutral mendominasi, yang menyediakan bahan kontemporari, dan mulia, seperti oak dan marmar putih, yang menggabungkan dengan sempurna dengan elemen asal rumah seperti cetakan, siling tinggi atau tingkap asal. . Reka bentuk juga menggabungkan masa yang berlainan: kepingan-kepingan semasa garis diskrit wujud bersama dengan perabot yang telah direkabentuk yang sudah ada di rumah yang mencapai hasil yang moden, tetapi itu tidak melupakan masa lalu. Bersedia untuk terus menulis masa depan keluarga ini.

www.manuel-garcia.com
Foto: Diego Opazo www.diegoopazo.com

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Generasi baru

Pemilik apartmen 50 ini yang terletak di pusat Alicante pergi ke studio Manuel García untuk menyesuaikannya dengan keperluan mereka saat ini.

Pergi ke cahaya

Ruang tamu terletak di kawasan dengan orientasi yang lebih baik, memastikan pemandangan dan pencahayaan yang baik.

Garis tunggal

Perabot yang sangat terkini telah dipilih, tetapi dengan garis-garis yang sedap, mencapai keputusan yang abadi.

Warna

Rumah itu telah dilengkapi dengan perabot perabot yang diiktiraf dan dipilih dalam warna putih, neutral dan kelabu, meresap ruang kilauan.

Custom

Kabinet televisyen, putih dan sadar, hampir tidak disedari.

Versi asal

Walaupun di beberapa bilik siling terpaksa diturunkan untuk memberi laluan kepada kemudahan baru yang diperlukan, ketinggian dan cetakan di dalam bilik.

Bilik makan

Dalam warna putih dan kayu.

Oleh bahagian

Pereka dalaman membahagi rumah menjadi tiga zon: satu hari, satu malam dan satu lagi dengan perkhidmatan.

Pemandangan bilik makan Kajian kes

Kawasan kajian telah dipasang di sebelah ruang makan.

Kajian ini adalah bebas selepas kepingan kaca parsol, sambil membenarkan beberapa privasi tetapi menyukai komunikasi visual antara kedua-dua bilik.

Sentuh kayu

Kajian ini menonjolkan jadual penerbangan murah hati yang dibuat lagi di kayu oak.

Galeri Pemungut

Di meja, pemilihan karya grafik yang teliti oleh pengarang yang terkenal dan gambar perjalanan yang berbeza dari pemiliknya.

Semua dalam separuh cahaya

Moulding plaster digunakan untuk memasang lampu tidak langsung pada siling palsu.

Tetapan privasi

Di hadapan meja, rak dari lantai ke langit-langit yang diperbuat daripada kayu oak, yang terletak di hadapan kain kaca parsol, berfungsi sebagai penapis visual antara ruang ini dan bilik bersebelahan.

Kawasan perkhidmatan

Kawasan perkhidmatan membawa pengedar, bilik mandi, dapur dan galeri kecil.

Kawasan ini, yang sebelum ini adalah yang paling tidak menguntungkan dan gelap, telah menjadi tulang belakang projek, mengubah bilik mandi menjadi kiub cermin besar.

Cermin kiub

Bagi pereka dalaman, kiub cermin ini adalah "sebuah penguat atau pusat teras yang mendarab cahaya dan mencerminkan pelbagai aktiviti yang berlaku di sekelilingnya."

Di dalam kiub

Pusat kiub cermin, protagonis projek itu, menempatkan bilik mandi rumah yang tersembunyi di dalamnya.

Lampu pancuran mandian

Mengekalkan inti dari seluruh bilik, bahan semula jadi seperti kayu dan marmar membentuk ruang yang elegan dan damai. Bahagian dalam bilik mandi telah diselesaikan dengan siling regangan backlit yang memberikan lampu yang hangat dan tersebar.

Fikiran terbuka

Di bahagian bawah dewan adalah dapur, terbuka sepenuhnya ke seluruh rumah.

Kayu oak

"Mencari integrasi maksimum, modul yang lebih rendah telah dibuat di oak, membentuk lipat lantai lantai sendiri," mereka menjelaskan dari kajian Manuel Garcia.

Marmar putih

"Di kabinet oak, marmar putih berjalan melalui dinding countertop dan menegak mewujudkan kesinambungan formal dan visual yang juga memudahkan penyelenggaraan kawasan kerja ini."

Makan di dapur

Perincian kaunter meja dan kawasan bar untuk makanan tidak rasmi di dapur.

Hitam dan putih Bilik tidur utama

Terima kasih kepada kombinasi nada cahaya, cahaya semulajadi yang berlimpah dan acuan siling palsu, ia menjadi ruang yang elegan dan santai.

Rakan-rakan katil

Kedua meja katil dan meja rias adalah dari Treku.

Perkara kelabu

Pada dinding kepala papan kertas vinil dalam nada kelabu telah dipasang.

Dapatkan selesa

Butiran pakaian meja Treku.

Bilik tidur kanak-kanak

Teruskan dengan gaya rumah, tetapi ia telah disesuaikan untuk menjadikannya lebih mesra dan ceria.

Antara cottons

"Tekstil bentuk geometri dan nada hijau adalah wink yang menjadikan bilik mudah ini ruang yang lebih kasual," mereka menjelaskan dari kajian itu.

Main rumah

Dinding di sebelah katil telah dipenuhi dengan kertas vinil yang sama dengan bilik tidur utama.

Almari pakaian

Lihat almari bilik tidur kanak-kanak.


Video: ᴴᴰ Pekan Rasa Part I- Baju putih datang setiap malam. Mansion 1918. (Januari 2022).