Lain-lain

Sebuah flat 60 m2 disesuaikan dengan keluarga

Sebuah flat 60 m2 disesuaikan dengan keluarga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Terletak di Eixample pertama kota Valencia, apartmen 60 meter persegi ini menyia-nyiakan pesona, tetapi itu tidak berfungsi dengan baik untuk pasangan itu dengan seorang anak kecil yang baru saja pindah ke sana. Tiga bilik tidurnya corseted pedalaman banyak dan pemiliknya tidak merasa selesa di dalamnya, jadi mereka memutuskan untuk meletakkannya di tangan arkitek Anca Luciana Rotaru untuk menyesuaikannya dengan keperluan mereka. "Ia adalah perlu untuk menjana ruang bendalir, tanpa kehilangan identiti rumah pelebaran, dengan siling tinggi dan acuan asli." Ini menjelaskan Anca tujuan utama pembaharuan komprehensif yang telah ditambah "menjana sebanyak mungkin ruang simpanan, kerana rumah itu dimaksudkan untuk keluarga dengan seorang anak."

Kadang-kadang, anda harus kehilangan sesuatu untuk menang. Dan inilah yang berlaku di rumah ini. Arkitek memutuskan untuk mengetepikan salah satu bilik tidur supaya penduduknya hidup tanpa sempit. Bilik ini dibahagikan antara dapur, bilik tidur utama dan dua siling ke almari lantai yang berfungsi sebagai almari pakaian dan sebagai ruang pantri dan dobi. Komunikasi antara bilik juga asas. Untuk melakukan ini, Anca menggantikan partition yang menutup dapur dengan dinding kaca dan membuka pintu double-daun baru di antara bilik tidur kanak-kanak dan ruang tamu, "dengan cara ini, ruang umum yang besar dicapai, yang membolehkan kanak-kanak kecil diamati sementara bermain, "kata arkitek. Bagi kemasan, pintu kayu asal telah dipulihkan, memelihara reka bentuk acuan, dan dua jenis lantai telah diatur, "jubin porselin dan kayu, membezakan ruang edaran tiga bilik yang membentuk rumah ".

Reka bentuk dan hiasan dalaman adalah mesra dan berfungsi sebagai lantai rumah. Semua butiran telah diurus, dari tombol porcelain pintu ke suis elektrik dan nada putih, hitam, kelabu dan coklat yang sama meliputi semua bilik. Nota berwarna disediakan oleh tumbuhan, "yang memberikan kehidupan dan membawa kesegaran dari luar ke pedalaman rumah," Anca menyimpulkan. Akhir yang bahagia

www.homelabdesign.com

Ia mungkin menarik minat anda:

- Sebuah apartmen yang sempurna dengan pesona klasik

- Sebuah apartmen dalam nada neutral

- Sebelum dan selepas loteng diubahsuai kos rendah

- Sebelum dan selepas: Sebuah lantai penuh cahaya dan warna

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah keluarga Selamat

Pasangan dengan seorang anak kecil berpindah ke apartmen ini seluas 60 meter persegi yang terletak di pelebaran pertama Valencia. Arkitek Anca Luciana Rotaru bertanggungjawab menyesuaikan diri dengan mereka.

Zon selesa

Pemandangan ruang tamu. Arkitek memulihkan acuan asal untuk memelihara intipati rumah.

Palet warna

Pada latar belakang yang neutral berdasarkan kelabu, putih dan hitam, sebatang warna yang lebih kuat telah diberikan.

Butiran

Tumbuh-tumbuhan membawa kesegaran ke bilik-bilik.

Kandang kaca

Dapur berkomunikasi secara visual dengan ruang tamu terima kasih kepada pintu kaca.

Perkara kelabu

Dapur juga diteruskan dengan palet warna seluruh rumah.

Lebih banyak kayu

Countertop kayu memberikan sentuhan hangat.

Kapasiti yang besar

Setiap butiran telah dijaga untuk membuat sebahagian besar ruang.

Semua bersepadu

Perkakas telah dipamerkan sehingga semuanya terintegrasi dengan sempurna.

Ruang keuntungan

Ia diputuskan untuk mengeluarkan bilik tidur untuk mengembangkan ruang penyimpanan. Dalam gambar itu, almari yang dicipta sebagai kawasan pantri dan dobi.

Fungsi di kaki anda

Lantai berjubin merangkumi kawasan laluan. Di latar belakang, bilik tidur kanak-kanak dan, di sebelah kiri, pintu bilik mandi.

Kesan pertama

Perincian hiasan pintu masuk.

Lihat di mana anda melangkah

Terima kasih kepada penggunaan dua tingkat, kawasan laluan bilik dibezakan.

Terlalu pantas

Pemandangan bilik tidur utama, dihiasi dengan nada kelabu.

Keluar dari almari

Ruang bilik tidur yang telah dibuang digunakan untuk membuat almari almari.

Sarapan pagi di katil Bilik mandi

Dengan lantai yang sama dengan pintu masuk, mencapai kesinambungan visual antara ruang.

Putih dan kelabu Dua tiket

Ia telah dimenangi kerana wujudnya pintu di bilik tidur kanak-kanak.

Sentiasa kelihatan

Oleh itu, pasangan itu dapat mengawasi anak muda mereka dari ruang tamu.

Ketenangan

Julat warna yang sama telah digunakan di bilik tidur ini.

Suis

Jika anda memberi perhatian, anda dapat melihat bagaimana penjagaan telah diambil ke butiran terkecil.

Pesawat sebelumnya Peta semasa Kilang yang baik