Petua

Sebuah pangsapuri kecil dalam saiz, tetapi besar dalam gaya

Sebuah pangsapuri kecil dalam saiz, tetapi besar dalam gaya


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Diberikan!" Kata ini dan tamparan tukul membuat Ben dan Susanne pemilik baru sebuah studio 36m2 yang terletak di sebuah bangunan yang dibina pada tahun 1860 di kejiranan London di Islington. Hartanah mereka hanya dipertikaikan dengan pasangan lain sejak keadaan rumah itu agak buruk dan, di bangunan yang dilindungi, terdapat banyak halangan yang dibina oleh dewan bandar untuk memperbaharuinya. Tetapi ini tidak menggalakkan Ben, arkitek kajian itu Senibina untuk London, yang melihat di dalam mini studio ini banyak kemungkinan.

Untuk menjadikannya lebih berfungsi, mereka memindahkan bilik tidur dan dapur dan membukanya ke seluruh rumah. Mereka mahu memulihkan kemuliaan masa lalu, jadi mereka menghapuskan lapisan yang pemiliknya telah menambah beberapa dekad. Mereka merobek lantai linoleum untuk mendedahkan kayu asli yang mereka pasangkan. Asal-usul asli mempunyai banyak cat di atas bahawa reka bentuk mereka tidak dapat dilihat, jadi mereka mengeluarkannya. Pihak berkuasa memaksa mereka untuk meniru gaya abad kesembilan belas dan memulakan kerja penyiasatan yang sukar memasuki rumah jiran mereka untuk mencari elemen asli dan meniru mereka. Antara unsur-unsur ini adalah perapian, yang mereka kembali beroperasi dan yang mereka bentuk depan di marmar Carrara. Bahan yang sama digunakan di meja dapur, untuk memberikan kesinambungan ruang, dan digabungkan dengan MDF lain yang lebih sederhana, untuk kabinet. Semua dengan bajet lebih dari € 30,000.

Benua benang klasik ini berbeza dengan hiasan hiasan, kebanyakan reka bentuk gaya Nordic kontemporari dan pertengahan abad. Tidak menghiraukan peraturan untuk menghias ruang kecil, mereka melukis dinding dan siling bilik tidur kelabu gelap kerana "ia menjadikannya lebih selesa dan, pada waktu malam, anda tidak dapat melihat di mana bilik berakhir," mereka menerangkan.

www.architectureforlondon.com

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Banyak potensi

Walaupun keadaan miskin di mana dia berada, Ben dan Susanne, pemilik pangsapuri 36m2 ini di London, berjaya melihat kemungkinan-kemungkinannya.

Lindungi masa lalu anda

Pangsapuri ini berada di bangunan yang dilindungi yang dibina pada tahun 1860 dan dewan bandar menempatkan banyak syarat pada masa pembaharuannya.

Anggaran ketat

Di dapur mereka menggabungkan meja marmar Carrara, yang didapati pada harga yang sangat baik di kuari, dengan MDF untuk kabinet.

Jelas sekali

Versi moden lilin tradisional tergantung dari siling ruang tamu anda.

Perubahan

Pengedaran diubah menjadi lebih berfungsi: bilik tidur diletakkan di dapur sebelumnya dan sebaliknya, membuka ini ke ruang tamu.

Dalam api panas

Depan perapian harus dirancang dalam marmer khusus untuk meniru gaya asli.

Moulding asal

Kayu telah dicat berkali-kali sehingga reka bentuknya tidak kelihatan. Mereka mengeluarkan lapisan dan dicat dengan putih.

Langkah keras

Lantai kayu asal ditutup dengan linoleum. Ia telah dihancurkan dan disandarkan untuk memulihkan keindahan masa lalu.

Penentangan menarik

Gaya lantai klasik telah digabungkan dengan kepingan reka bentuk semasa.

Anggaran ketat

Jumlah kos pembaharuan adalah lebih dari 30,000 euro.

Jangan ikut peraturan

Ia biasanya dinasihatkan untuk melukis bilik dalam warna cahaya untuk menjadikannya lebih besar. Pemilik pangsapuri ini melakukan sebaliknya, memilih warna kelabu gelap untuk menutupi dinding dan langit-langit dan memastikan batas-batas bilik tidur tidak benar-benar diketahui.

Kesederhanaan

Mereka memilih perabot yang sangat mudah untuk bilik tidur.

Berus strok

Selimut dan kerusi berlengan adalah satu-satunya nota warna di dalam bilik tidur.

Bilik mandi

Untuk mengelakkan meletakkan radiator dan mendapatkan ruang, mereka meletakkan cermin yang memanaskan dan mencegah fogging.

Pemanasan

Untuk membuat bilik mandi secara visual lebih besar, mereka terus menjambak lantai melalui dinding.

Mandian yang santai

Sebagai ruang yang dibenarkan, mereka memilih untuk meletakkan tab mandi dan bukannya mandi. Sebuah kemewahan kecil

Tab mandi klasik

Mereka membeli tab mandi besi, tetapi kaki mempunyai terlalu banyak hiasan untuk rasa mereka, jadi mereka menggantikannya dengan kayu yang dicat dengan kuning.

Potret keluarga

Ben dan Susanne, pemiliknya, di ruang tamu pangsapuri mereka seluas 36 meter persegi.


Video: Desain Kamar Tidur Ukuran 4x3 meter dengan penataan furniture (Mungkin 2022).


Komen:

  1. Gerd

    Dia nampaknya salah

  2. Nikolabar

    Soalan yang berguna

  3. Dudley

    Saya menganggap, bahawa anda salah. Saya boleh membuktikannya. Tulis kepada saya di PM, kami akan berbincang.

  4. Chagai

    I apologize for interfering ... I understand this issue. Mari berbincang.

  5. Mac An T-Saoir

    Your question how to rate?



Tulis mesej