Komen

Pangsapuri mini yang indah ini pernah menjadi pejabat gelap

Pangsapuri mini yang indah ini pernah menjadi pejabat gelap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rubén Núñez, dari Photography Looker

Apabila Vera Salvat, dari kajian ILOFTYOU, menerima pesanan untuk projek ini, premis itu jelas: untuk mengubah apa yang telah menjadi pejabat di sebuah pangsapuri berfungsi 50 meter persegi dengan udara loteng. Pemilik menginginkan ruang yang selesa dan selesa, tanpa bahagian, tetapi dengan persekitaran yang berbeza. Kajian ini akan menjadi rumah anda, perlindungan anda selepas waktu kerja yang panjang.

Kajian itu tidak mengubah suai pengedaran - yang hanya mempunyai bilik mandi yang terpencil - tetapi ia mengubah suai cat, elektrik dan lantai parket yang dipasang untuk memberikan kehangatan ke rumah. ILOFTYOU juga bertanggungjawab sepenuhnya untuk memberi ruang di bawah premis bahagian kos rendah, untuk mewujudkan zon dan aliran peredaran logik dan selesa. Gaya: Nordic, putih dan kayu dan menyentuh kelabu lembut. Perabot Ikea menonjol.

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Ruang terbuka Rubén Núñez, dari Photography Looker

Pangsapuri itu adalah lantai yang penuh dengan banyak cahaya, yang diterima melalui tingkap besar yang menempati seluruh dinding.

Di sebelah ini adalah kawasan hari, ruang tamu, ruang makan dan dapur, diintegrasikan ke dalam alam sekitar walaupun terletak pada kemunduran tumbuhan.

Antara ruang tamu dan dapur Rubén Núñez, dari Photography Looker

Bahagian tengah antara ruang tamu dan dapur, ruang makan, dilekatkan ke dinding. 50 meter persegi apartmen didarabkan dengan pengedaran yang dibuat oleh kajian yang bertanggungjawab terhadap projek itu: ILOFTYOU.

Seluruh lantai dihiasi dengan warna neutral dan terang: oak berwarna putih, putih dan kelabu. Dinding-dinding itu telah dicat dengan warna kuning lembut.

Pangsapuri ini mempunyai banyak cahaya berkat tingkap besar yang mengetuai dinding keseluruhan.

Tingkap yang besar Rubén Núñez, dari Photography Looker

Di dalam tingkap, tirai dibuat untuk mengukur dalam kapas dalam nada kelabu-, yang membiarkan cahaya melalui tetapi menyaringnya. Di ruang tamu, sofa dengan chaise longue dengan kelabu, meja kopi dan modul di sudut untuk TV. Ruang makan mempunyai meja persegi, dipasang pada dinding, dan tiga kerusi.

Model sofa Kivik, dari Ikea.

Satu kajian asas Rubén Núñez, dari Photography Looker

Pangsapuri telah dihiasi dengan kepingan asas dan sangat berfungsi dan semua warna nada kelabu, putih dan kayu.

Dalam tangkapan ini anda dapat melihat lokasi setiap persekitaran: di latar belakang di sebelah kiri, dapur, terletak dalam kemunduran tumbuhan. Peti sejuk dan modul penyimpanan di sebelah pintu yang berkomunikasi dengan bilik mandi dan di sebelah kanan - di sebelah pintu masuk - kawasan rehat, selepas peti terbuka.

Kepentingan pencahayaan Rubén Núñez, dari Photography Looker

Permaidani secara visual memisahkan ruang tamu. Di dinding, lembaran bandar. Dalam projek ini, pencahayaan tiruan juga telah dijaga untuk mewujudkan suasana yang selesa.

Dengan tidak mempunyai lampu siling tersembunyi, projek ini bergantung pada pencahayaan tidak langsung.

Elemen pembahagian Rubén Núñez, dari Photography Looker

Rak buku terbuka, tanpa belakang, menentukan kawasan dari siang hingga malam. Jadual kerja dilampirkan padanya dan bilik tidur dengan banyak ruang penyimpanan dibuat.

Kayu di atas tanah Rubén Núñez, dari Photography Looker

Sebelum ILOFTYOU mengambil alih projek itu, lantai ini adalah pejabat dengan lantai hitam. Pemasangan kayu adalah satu kejayaan untuk mencapai keselesaan yang diperlukan di rumah.

Makan dan dapur Rubén Núñez, dari Photography Looker

Ruang makan berdekatan dengan dapur, dilengkapi dengan L dengan modul tinggi dan rendah dalam warna hitam dan putih. Meja makan ialah reka bentuk extensible untuk 2-4-6 orang.

Secara terperinci Rubén Núñez, dari Photography Looker

Perincian meja, bersedia berkongsi menu. Sebagai sudut dapur kecil, maka peti sejuk telah terletak supaya tidak mengurangkan permukaan kerja di L.

Dapur yang lengkap Rubén Núñez, dari Photography Looker

Dalam hitam dan putih, dengan perabot L dan banyak cahaya, yang anda terima melalui bahagian depan kaca. Di dinding, taipkan jubin Kereta bawah tanah, jadi bergaya!

Masukkan rumah Rubén Núñez, dari Photography Looker

Di dinding di hadapan kawasan rehat, lampu lantai dan pembuat kasut sebagai ruang untuk rumah. Di samping itu, pembuat kasut menyiapkan penyelesaian penyimpanan bilik tidur: almari empat badan (4 meter) dan almari yang menghalang katil kajian.

Di hadapan katil Rubén Núñez, dari Photography Looker

Tempat tidur terletak di atas kepala katil yang memelihara dinding dari chafing. Di kedua sisi, meja sisi katil dengan laci dan modul rak terbuka dan dipasang di dinding. Satu komposisi tiga kanvas menghiasi hadapan.

Dalam ruang yang sangat kecil bilik tidur boleh menampung pasangan.

Tempat tidur Rubén Núñez, dari Photography Looker

Tekstil mengekalkan garis warna yang digunakan di seluruh apartmen. Hasilnya adalah persekitaran yang tenang dengan pencahayaan yang terang.

Tempat tidur, dari Ikea.

Kapasiti storan yang besar Rubén Núñez, dari Photography Looker

Walaupun ruang yang dikurangkan adalah penting untuk mewujudkan penyelesaian gudang yang diintegrasikan ke dalam hiasan tetapi menyediakan kapasiti. Oleh itu, kepingan asas tertumpu di kawasan rehat: almari dinding yang dipasang dengan pintu gelangsar; beberapa modul kasut, yang akan menghiasi akses kepada perumahan pada masa yang sama; komod yang membatasi ruang antara katil dan meja dan kedai buku, yang menganjurkan ruang dan memberikan beberapa privasi ke kawasan rehat berkenaan dengan ruang tamu.

Zon kerja ringan Rubén Núñez, dari Photography Looker

Dilampirkan ke kedai buku, meja dengan garis lurus sebagai kawasan kerja. Ia menerima cahaya semulajadi tetapi tetap "terlindung" dari ruang tamu rumah, yang memihak kepada kepekatan dalam momen kerja.

Mesa oleh Ikea.

Meja yang terang Rubén Núñez, dari Photography Looker

Dalam pukulan ini, anda dapat melihat di belakang meja di hadapan kabinet, yang menggabungkan kayu dan putih.

Kesinambungan visual Rubén Núñez, dari Photography Looker

Tiada apa-apa yang menghalang sambungan visual antara persekitaran. Tetapi setiap zon dibatasi.

Lampu di bilik persalinan Rubén Núñez, dari Photography Looker

Di dalam almari, beberapa lampu menerangi kawasan persalinan dan memudahkan pencarian di dalamnya.

Selesa Rubén Núñez, dari Photography Looker

Lokasinya, di samping membataskan ruang, memberikan lebih banyak privasi ke tempat tidur kerana ketinggian pakaian.

Depan bilik tidur pada waktu malam Rubén Núñez, dari Photography Looker

Hadapan bilik tidur pada waktu malam.

Kabinet depan Rubén Núñez, dari Photography Looker

Pilihan depan kabinet dengan pintu gelangsar tidak sengaja. Ini adalah bagaimana ruang diperolehi.

Pemandangan umum apartmen Rubén Núñez, dari Photography Looker

Pemandangan umum pangsapuri pada waktu malam.

Bilik mandi Rubén Núñez, dari Photography Looker

Bilik mandi mempunyai sia-sia dalam trotoar yang membolehkan cahaya bilik terjejas. Tanpa membuat pelaburan yang besar, penampilannya telah diperbaharui dengan perabot kayu semula jadi.

Kapasiti storan Rubén Núñez, dari Photography Looker

Di sebelah kabinet sinki, ruang simpanan. Segala-galanya dari Ikea.

Dengan dulang mandi Rubén Núñez, dari Photography Looker

Bilik mandi mempunyai pancuran mandian. Di sebelah kiri anda dapat melihat mesin basuh, dipasang di sini untuk mendapatkan ruang di dapur.

Bilik mandi Rubén Núñez, dari Photography Looker

Ambil dari bilik mandi.

Sebelum pembaharuan

Imej kawasan pintu masuk sebelum pembaharuan.

Detail Window

Perincian tetingkap rumah, sebelum pembaharuan.

Mengambil ruang diaphanous sebelum pembaharuan

Mengambil ruang diaphanous sebelum pembaharuan.

Sebelum itu, tanah berwarna hitam

Sebelum itu, tanah hitam menggelapkan ruang walaupun terdapat cahaya semula jadi. Hasilnya lebih sejuk daripada kayu yang diganti.

Lihat ruang dari dapur

Lihat ruang dari tempat yang kini ditempati oleh dapur.

Dapur sebelum ini

Kini perabot berwarna putih, yang mengemas kini seluruh baris.

Bilik mandi sebelum ini

Bilik mandi telah dimenangi hari ini hanya dengan menukar perabot dan meletakkan skrin pada dulang mandi.

Sumber: www.iloftyou.com