Lain-lain

Udara segar di salah satu kejiranan Madrid yang paling tradisional

Udara segar di salah satu kejiranan Madrid yang paling tradisional

Carlos Antón de la Vega

Apabila sebahagian besar bandar-bandar yang kita huni di negara-negara barat sudah tepu, perubahan seni bina dan campur tangan yang mengemas kini yang sedia ada dilihat sebagai ufuk yang tidak dapat dielakkan dan perlu untuk pembangunan masa depan urbanisme.

The pembaharuan penting rumah 75 m2 ini oleh AMÁSL Studio di kejiranan Madrid di Puerta del Ángel, sebuah kawasan dengan ciri tradisional yang khas di pinggir Sungai Manzanares, merupakan cermin untuk melihat masa depan taman hartanah di bandar-bandar besar.

Perintah yang dipanggil "PEX House" timbul dari keinginan untuk menyesuaikan ruang di lantai ini dengan keperluan pemiliknya sekarang. Pengedaran baru merosot dengan jejak rumah yang berlebihan, dengan penggunaan yang bertanda dan tidak serentak, dengan sedikit cahaya semula jadi, dan dengan kekurangan elemen keselesaan yang hari ini kita menganggap asas.

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Minimalis dan perindustrian Carlos Antón de la Vega

Keseluruhan rumah bermain dengan gaya minimalis dan perindustrian. Yang terakhir ini dapat dilihat dalam paip-paip yang mengalir melalui dinding dan siling dengan diam-diam, di bawah lapisan cat putih.

Harmoni harmoni Carlos Antón de la Vega

Di dalam bilik tidur, kepala katil diperbuat daripada kayu yang sama seperti almari. Kedua-duanya dicirikan oleh permukaan yang licin cahaya dan warna semulajadi. Dengan cara ini, minimalis estetik mengekalkan bahawa hanya memecahkan penggunaan kusyen berpola.

Penyimpanan tersembunyi Carlos Antón de la Vega

Semua almari mempunyai pegangan yang tersembunyi, mewujudkan permukaan licin dan bercahaya yang menyembunyikan ruang penyimpanan yang besar di dalamnya.

Kawasan luas Carlos Antón de la Vega

Terima kasih kepada kawasan permukaannya yang besar, bilik mandi mempunyai tab mandi yang dikecualikan dan bilik pancuran mandian, yang dibatasi oleh panel kayu yang memberikan sentuhan alam semula jadi yang tidak dapat dipertikaikan kepada alam sekitar.

Kesegaran remaja Carlos Antón de la Vega

Dapur buka konsept, dihiasi dengan pintu dan dinding dalam nada putih, meningkatkan kecerahan dalam syarikat kayu, mengandung ruang segar dan muda yang mengundang untuk membuat kehidupan di dalam rumah.

Lampu Neon Carlos Antón de la Vega

Di sebelah kanan kiraan meja, kaktus neon bertanggungjawab untuk menambah satu titik anugerah.

Permainan optik Carlos Antón de la Vega

Lantai, yang ditutup dengan jubin mosaik monokrom, digunakan sebagai elemen visual untuk memisahkan bilik-bilik, kerana ruang terbuka itu tidak mempunyai pintu.

Perincian privasi Carlos Antón de la Vega

Tingkap dengan grid berwarna putih di dalam bilik mencipta persekitaran privasi yang diperlukan kerana ia adalah ruang yang benar-benar terbuka.

Pengikatan sebagai asas Carlos Antón de la Vega

Unsur-unsur utama yang mengawal reka bentuk dibezakan dengan menggabungkan persepsi ruang yang berterusan dengan penggunaan mikrosem di tanah.

Perabot tersuai Carlos Antón de la Vega

Ia juga menyerlahkan perabot kerana ia merangkumi seni bina, dan sensasi yang selesa dengan pintu yang tertanam di niche yang menjerat pengguna antara tinggal dan tinggal, menyampaikan seorang muda dan kontemporari akan tinggal di sebuah bandar yang tidak selalu baik dengan warganya.

Dalam langkah yang betul Carlos Antón de la Vega

Minimalisme menyokong dekorasi yang tertahan, melarikan diri pada setiap masa apa-apa jenis kelebihan. Oleh itu, di tingkat ini, butir-butir kecil telah dikaji dengan penuh perhatian, tanpa melupakan, sebagai contoh, kehidupan yang tumbuh-tumbuhan mampu memberi ke mana-mana sudut.

Projek dan maklumat: Baiknya Kajian AMÁSL.